SEO מילות מפתח Keywords .

קידום אתרים SEO – מצוות עשה ואל תעשה – מילות מפתח Keywords

 

 

 

זהו המאמר השלישי בסדרת המאמרים בנושא קידום אתרים SEO – מצוות עשה ואל תעשה
בחלק זה אסקור את הפעולות שניתן לבצע בתחום מילות מפתח - Keywords.

 

מילות החיפוש בתגית ה-<title>

 

זהו אחד המקומות החשובים ביותר שבו יש לרשום מילות חיפוש כיוון שה"כותרת" מופיעה בתוצאות החיפוש ומובילה את הגולשים לאתר שלך.
ה"כותרת" צריכה להכיל לא יותר מ-7 מילים כאשר מילות המפתח אותן אתה מקדם מופיעות בתחילת ה"כותרת".
טעות נפוצה בהקשר של אופן רישום כותרת העמוד היא לשים תמיד את שם האתר או הכותרת של האתר בתחילת הכותרת של כל העמודים באתר. יש לתקן טעות זו ולשים את הכותרת הקבועה בסוף, בעוד התחילית היא זו שצריכה להיות דינאמית.
דוגמא: כותרת האתר הקבועה היא "אתר הספרים של ישראל" (כותרת זו מופיעה בעמוד הבית). בעמוד פנימי, למשל של קטגוריית רומנים, תופיעה הכותרת "רומנים – אתר הספרים של ישראל" ולא ההיפך, כאשר שם הקטגוריה בסוף הכותרת.

ציון הפעולה: מעולה

 


מילות החיפוש בכתובת ה-URL

 

הופעת מילות מפתח בכתובות העמודים באתר עוזרת מאוד לקידום האתר ומילות החיפוש.
כך לדוגמא, לעמוד העוסק באופני הרים יש לתת את הכתובת
http://www.domain.co.il/אופני-הרים
לעמוד זה נבצע קידום למילות החיפוש "אופני הרים".
עם זאת, עמוד בעל השם "אופני-הרים" שאינו מכיל את מילות החיפוש הללו, לא יקודם במנועי החיפוש אשר יתעלמו משם העמוד.

ציון הפעולה: מעולה

 


צפיפות מילות החיפוש – Density

 

צפיפות מילות החיפוש (Density) מתייחסת ליחס שבין מילות החיפוש לשאר התוכן בעמוד.
דוגמא: אם העמוד מכיל 400 מילים וקיימות 20 מילות חיפוש, אזי מילות החיפוש מהוות כ-5 אחוזים מתוכן העמוד.
הצפיפות חשובה לבדיקה בעת ביצוע אופטימיזציה למילות החיפוש שאותן מעוניינים לקדם. יש לבדוק כי הצפיפות של מילות החיפוש תהיה בין 4-7 אחוזים עבור מילות חיפוש ראשיות, ועד 3% עבור מילות חיפוש משניות.
יש לשים לב, כי צפיפות של יותר מ-10% נחשבת בעיני מנועי החיפוש כ"זיבול" העמוד, כלומר, הצפת תוכן העמוד במילות חיפוש רק לשם הקידום ולא כתוכן רלוונטי לגולש.

ציון הפעולה:  מעולה

 


מילות חיפוש בקישורים (Anchor Links)

 

חשוב ביותר, במיוחד עבור קישורים נכנסים (מאתרים אחרים). קישור מאתר אחר לאתר שלך, המציג את מילות החיפוש אותן אתה מעוניין לקדם, נחשב לקישור בעל עוצמה כיוון שהאתר האחר "ממליץ" על האתר שלך בהקשר של מילות החיפוש המקודמות.

ציון הפעולה:  מעולה

 


מילות חיפוש בתגיות Header (H1, H2, H3)

 

רישום מילות חיפוש בתגיות ראשיות (Headers Tags) נחשב למשמעותי לקידום מילות החיפוש. עם זאת, מילות החיפוש המקודמות צריכות גם להופיע בתוכן העמוד עצמו.

ציון הפעולה:  מעולה

 


מילות חיפוש בתחילת המסמך

 

מיקום מילות החיפוש בתוכן העמוד חשוב ביותר לקידומן. רישום מילות החיפוש בחלקו הראשון של תוכן העמוד יסייע לקידום העמוד. עם זאת, יש לזכור לרשום את מילות החיפוש במיקומים נוספים בתוכן העמוד ולא רק בתחילתו.

ציון הפעולה: טוב מאוד

 


מילות חיפוש בתכונת ה-ALT

 

מנועי החיפוש מאנדקסים את עמודי אתר האינטרנט ע"י "קריאת" התוכן והקישורים שלהם. "קריאה" זו נקראת "אינדוקס" (Indexing) והיא מתבצעת ע"י "עכבישים" (Spiders).
העכבישים שקוראים את העמוד, לא מסוגלים לקרוא תמונות, אך הם כן קוראים את התיאור הטקסטואלי החלופי אשר רשום במאפיין ה-ALT של התמונה.
ולכן, רישום תיאור ומילות החיפוש במאפייני ה-ALT של התמונות, הינו צעד חשוב בעת קידום האתר וביצוע אופטימיזציה.

ציון הפעולה: טוב מאוד

 


מילות החיפוש בתגיות המטא

 

רישום מילות החיפוש בתגיות המטא (Meta Keywords) של העמוד חשוב על מנת לתת למנועי החיפוש את המאגר הכולל של המילים אותן אנו מנסים לקדם בעמוד ובהן תוכן העמוד מתמקד.

ציון הפעולה: טוב

 


קירבה של מילות חיפוש

 

מתייחסת לקירבה שבין מילות החיפוש עצמן בתוך הטקסט באתר.
אם לדוגמא נרצה לקדם את הביטוי "אוכל בריא לכלבים", כאשר נציג את הביטוי כיחידה אחת הוא יקבל ציון גבוה יותר מאשר הצגה של המילים המרכיבות אותו (אוכל, בריא, כלבים) בחלקים נפרדים בטקסט.

ציון הפעולה: טוב

 


ביטויי חיפוש (Keyword Phrases)

 

קידום יכול להעשות לא רק למילות חיפוש בודדות אלא גם לביטויי חיפוש המכילים יותר ממילה אחת.
קידום ביטויי חיפוש ייעשה לביטויים נפוצים על מנת שתתקבלנה תוצאות רבות ככל האפשר. אם הקידום ייעשה לביטוי לא מוכר, תיתכננה שגיאות כתיב והקידום ייעשה לחינם.
לכן, לעיתים יהיה זה נכון יותר לבצע קידום למספר מילות חיפוש בודדות שיניבו הרבה תוצאות מאשר קידום של ביטוי חיפוש אחד שיניב תוצאות מעטות.

ציון הפעולה: טוב

 


מילות חיפוש משניות

 

ביצוע אופטימיזציה למילות חיפוש משניות יכול להתגלות כ"מכרה זהב", כיוון שבעוד שאר המתחרים מנסים לקדם את מילות החיפוש הפופולריות ביותר, התחרות על מילות החיפוש המשניות תהיה מצומצמת ותניב תוצאות טובות יותר.
לדוגמא: קידום מילות החיפוש "השכרת דירות צפון תל אביב" יניב פחות תוצאות במנועי החיפוש, אך בגלל שהקידום נעשה על ביטוי מדויק יותר, הגולשים שיגיעו לאתר יהיו איכותיים וממוקדים יותר, מאשר גולשים אשר יגיעו כתוצאה מהביטוי "השכרת דירות".

ציון הפעולה:  טוב

 


נגזרות של מילות חיפוש (Keywords Stemming)

 

קידום מילת החיפוש "יופי" אינה דומה לקידום מילת החיפוש "יפה" או "יפים". כאשר מבצעים קידום של נגזרות של מילות החיפוש הראשיות, יש לבצע זאת בחוכמה על מנת לא לפגוע בקידום מילות החיפוש המקוריות.

ציון הפעולה: טוב

 


מילים נרדפות (Synonyms)

 

קידום מילים נרדפות למילות החיפוש הראשיות יהיה יעיל עבור אתרים בשפה האנגלית בלבד. מנועי החיפוש יודעים לשייך בין מילות החיפוש למילים הנרדפות שלהן ולהתייחס לשיוך זה בעת דירוג ומתן ציון האתר.

ציון הפעולה: טוב

 

שגיאות כתיב

 

שגיאות כתיב הינן דבר נפוץ במיוחד ואם אתה יודע על שגיאות כתיב של מילות החיפוש אותן אתה מקדם (שלחן במקום שולחן), אתה אולי תתפתה לנסות ולקדם גם אותן.
אמנם, קידום שגיאות כתיב יביא תנועת גולשים נוספת לאתר, אך הצגת שגיאות כתיב באתר לא נראית טוב בעיני הגולשים.
בכל מקרה, יש לבצע קידום של שגיאות כתיב בחוכמה ובזהירות על מנת לא לפגוע בקידום מילות החיפוש החשובות, או בתוכן ובתדמית האתר.

ציון הפעולה: ללא השפעה

 


העמסת יתר

 

כאשר מנסים לקדם כמות רבה של מילות חיפוש בעת ובעונה אחת ובכך מעמיסים על תוכן העמוד, הדבר גורם לפגיעה בקידום של כל מילות החיפוש, הראשיות והמשניות, אשר "נעלמות" בטקסט כיוון שמנועי החיפוש מתעלמים מהן.

ציון הפעולה:  רע מאוד

 


"מילוי" האתר

 

כמות גדולה מדי של הופעת מילות החיפוש (מעל 10%), נחשבת ל"מילוי" האתר ויכולה לסכן את מיקום האתר בתוצאות החיפוש ואף לגרום לאתר להיענש ע"י מנועי החיפוש.

ציון הפעולה:  מזיק